Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
Català Español

Les Franqueses implanta el Punt d’Atenció a l’Emprenedor

31/10/2014

Mitjançant aquest servei gratuït, les persones emprenedores poden gestionar telemàticament i d’un sol cop fins a 22 tràmits, crear l’empresa en 48 hores i realitzar l’alta d’activitat al mateix lloc on se’ls assessora el pla d’empresa.

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i el vicepreseident primer i president delegat de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, van presentar el nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) del municipi el dimarts 28 d’octubre, a les 12 h, a la sala de plens de l’Ajuntament de les Franqueses.

L’objectiu principal del PAE és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques. Mitjançant aquest nou servei, les persones emprenedores poden gestionar telemàticament i d’un sol cop fins a 22 tràmits amb les diferents administracions implicades; crear l’empresa en 48 hores; estalviar-se desplaçaments i contactes amb els diversos interlocutors de les administracions, ja que des del mateix punt on s’assessora a l’emprenedor en la maduració de la idea de negoci es pot arribar a tramitar l’alta d’activitat; i gaudir gratuïtament de tots aquests beneficis en tràmits, temps i interlocutors.

Per desenvolupar aquest servei, la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme van signar, fa un any, un acord de col·laboració. Així, 21 ens locals de la demarcació, entre els quals l’Ajuntament de les Franqueses, poden esdevenir nous PAE.

El vicepreseident primer i president delegat de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, va destacar que la iniciativa dels PAE s’emmarca en l’estratègia de millorar la relació empresa-administració i promoure l’activitat empresarial a Catalunya.

Ferran Civil va felicitar l’àrea de Dinamització Econòmica de les Franqueses, encarregada d’oferir aquest servei perquè, tot i que la presentació oficial del PAE va tenir lloc ahir al migdia, a les Franqueses el PAE funciona des del mes de juliol i des d’aleshores ja s’han realitzat una desena d’altes d’empreses. Segons Civil, les Franqueses és el municipi de Catalunya on s’han constituït més empreses en menys temps a través del PAE.

L’Ajuntament de les Franqueses al servei dels emprenedors i les empreses Durant l'acte de presentació, l’alcalde, Francesc Colomé, va ressaltar la magnitud de l’àrea de Dinamització Econòmica que des del 1995 ofereix un ampli ventall de serveis a emprenedors i a empreses. Al llarg dels anys els serveis s’han anat incrementant, sempre amb un alt grau de satisfacció per part dels usuaris (al voltant del 90%), i han sobrepassat l’àmbit municipal per atendre a ciutadans i ciutadanes d’altres municipis. Així, a finals de l’any 2013 es va signar un acord amb els ajuntaments de la Garriga, Canovelles, l’Ametlla, el Figaró-Montmany i Tagamanent per tal de donar cobertura d’aquests serveis als ciutadans i ciutadanes que estaven desatesos.

A banda del nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor, l’àrea de Dinamització Econòmica posa a disposició de la ciutadania altres serveis relacionats amb l’emprenedoria i les empreses:

  • Informació i orientació: es presta de forma presencial i individualitzada. Les persones usuàries exposen les seves necessitats i expressen els seus dubtes, se’ls informa de tots els serveis als quals poden accedir i se’ls resolen les primeres consultes en matèria de creació d’empreses.
  • Assessorament en el procés de creació d’empreses: s’acompanyen a les persones emprenedores al llarg de tot el procés de creació de la seva empresa.
  • Informació i assessorament sobre el traspàs d’un negoci: s’assessora en els processos de compra o lloguer d’actius i fons de comerç d’una empresa en funcionament. L’objectiu és donar continuïtat a les empreses a través de la seva compra-venda. Aquest servei és possible gràcies a un acord que es va signar al mes d’abril entre l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i CECOT per tal que les Franqueses pogués esdevenir un centre de Reempresa.
  • Viver d’Empreses: es tracta d’un espai destinat a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació i encara no prou consolidades, de manera que els emprenedors tinguin al seu abast un conjunt de serveis que facilitin el funcionament de l’empresa els primers anys de la seva vida i afavoreixin el seu desenvolupament i la seva consolidació.
  • Informació, assessorament i mediació sobre l’accés a finançament dels projectes emprenedors: s’informa a les persones usuàries sobre els productes disponibles en matèria de finançament, se’ls assessora sobre el producte financer que millor s’ajusta a les seves necessitats i es realitzen tasques de mediació o acompanyament en la tramitació de la sol·licitud.
  • Sensibilització envers l’esperit emprenedor: s’organitzen i es desenvolupen accions de diversa naturalesa i abast adreçades a sensibilitzar a la població en general en matèria de creació d’empreses i foment de l’esperit emprenedor.
  • Formació: s’organitzen i es desenvolupen accions formatives adreçades a millorar les habilitats i capacitats dels participants en matèria de planificació i gestió empresarial, per tal de garantir l’èxit de les futures empreses i consolidar les existents.
  • Seguiment i consolidació d’empreses: es dóna suport a les empreses creades arrel d’un procés d’assessorament durant els seus primers tres anys de vida amb la voluntat de reduir les probabilitats de fracàs i d’ajudar-les a aconseguir majors nivells de competitivitat.

Per a més informació: Can Ribas-Centre de Recursos Agraris / 938 443 040 / (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

GestorDeContinguts.cat