Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
Català Español

L’Ajuntament de les Franqueses se suma al projecte Reempresa

25/04/2014

El Centre de Reempresa de Catalunya incorpora l’Ajuntament de les Franqueses. La presentació del projecte, una col·laboració amb la patronal Cecot i la Diputació de Barcelona, va ser dimarts passat, 22 d’abril, a la sala de plens de l’ajuntament.

Reempresa és un projecte enfocat a empresaris i emprenedors que vol incidir en la continuïtat de les empreses a través de la seva compra-venda. Mitjançant uns Punts d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya als ajuntaments catalans, Reempresa assessora cedents d’empresa i emprenedors per tal que arribin a un acord i no es tanqui cap de les empreses en venda sinó que se’n prengui el relleu. El projecte és una eina en creixement que consolida el teixit empresarial del territori i procura pel bé del desenvolupament econòmico-laboral.

L’acte de presentació a les Franqueses va comptar amb la presència dels principals impulsors i càrrecs involucrats en el projecte. Hi eren Ferran Civil, vicepreseident primer i president delegat de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona; Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya; l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé; i el regidor de Dinamització Econòmica de les Franqueses, Javier Álvarez.

Segons va explicar Antoni Abad, durant el 2013 Reempresa va fer-se càrrec de 100 operacions. En l’actual 2014 i amb un increment constant, ja registren una mitjana de 3 casos setmanals. El director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, hi va afegir que fins ara s’han salvat 228 empreses des de la signatura del conveni, el setembre de 2012. Amb l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, ja són gairebé 30 els ajuntaments incorporats al projecte, que té un pressupost total de 323.741€ (75% per part de la Diputació de Barcelona i 25% de la Patronal Cecot).

Antoni Abad concretava que la transacció de menys import que han gestionat ha estat de 3.500€, i que la de l’extrem oposat, totalment atípica, va ser d’1.000.000€. L’alcalde Francesc Colomé va agrair a la Diputació de Barcelona, a través del seus representants, que faci costat a projectes com aquest, en els quals han col·laborat plegats en diverses ocasions. Per part seva, Ferran Civil, vicepresident primer i president delegat de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, va constatar que la seva col·laboració público-privada amb Cecot també és fruit de la confiança i experiència en altres projectes.

A partir d’ara, el nou servei Reempresa atendrà consultes i propostes de venda d’empresa al punt d’atenció de l’Ajuntament de les Franqueses. Els interessats poden consultar-ne més informació a través del seu web i també poden estar al dia de les empreses en venda a través de Twitter.

GestorDeContinguts.cat