Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
Català Español

NOVES MESURES DE CREIXEMENT DEL GOVERN

26/02/2013

Noves mesures de suport a l’emprenedor i d’estímul del creixement i de la creació d’ocupació

El passat dissabte 23 de febrer es va publicar en el BOE número 47 el Real Decret-llei 4/2013, de 22 de febrer, de mesures de suport a l’emprenedor i d’estímul del creixement i de la creació d’ocupació. (http://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-2013-2030).

 L’objectiu d’aquesta normativa és generar tot un seguit de reformes estructurals per poder tornar a créixer i crear ocupació. Per això, les mesures es centren en el recolzament i la creació de pimes i autònoms, ja que són el motor de la nostra econòmica, i aquests han de ser capaços de generar llocs de treball i crear valor.

 Entre les mesures cal destacar:

-          Tarifa de 50 € en la cotització ala SeguretatSocialper a nous autònoms menors de 30 anys durant els 6 primers mesos.

-          Compatibilització de la prestació per desocupació amb el Règim Especial de Treballador Autònom durant 9 mesos.

-          Estímuls a la contractació de joves amb diverses bonificacions de la quota empresarial dela SeguretatSocial.

-          Tributació reduïda per noves societats (tipus de gravamen del 15%) i nous autònoms (reducció d’un 20% del rendiment net), durant els dos primers anys.

-          Mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials, establint un termini de 30 dies per a totes les operacions privades, ampliables com a molt a 60 dies.

Arxius adjunts

GestorDeContinguts.cat